måndag, juni 11

Peps är folklig! och bra!

Peps Persson. På "the cod" i Strömstad. Det var bra! så bra! Ljudet var så bra att jag inte behövde hålla för örona en enda gång på hela kvällen. Vilket jag alltid gör på konserter för jag glömmer öronproppar. Är man något ljudkänslig så är man!

Det spelades lite för lite blues är väl det enda jag kan inflika. Annars är ju hela "konceptet peps" helt grymt, reaggie och blues på skånska och den där så underbara blandningen av reaggie och blues i vissa låtar är helt sjukt gungig.

Jag var så glad så jag lyckades (yippie) att inte låta två helpuckon sabba min kväll (som de hade gjort för ett halvår sedan) genom sin otroliga okänsla för andra människors sfärer. De bara seglade på mig, där jag stod, 164 cm hög, utan att ens titta åt mitt håll och liksom puttade mig bort till en liten plats vid en vägg. Helt otroligt. Det tog ett tag innan jag bankade in i min hjärna att jag inte skulle låta det bli jobbigt. Och väl jag bestämde mig var det lätt. Jag var inte ensam om att få min sfär invaderad. En kvinna framför mig blev också utmanövrerad och vi bestämde oss för att *hata* tillsammans *fniss*, och det blev ett för mig underhållande sätt att hålla en positiv känsla i stället.
Sedan är det onekligen lite komiskt när man ser välskräddade "segelsnubbar" i fyrtiofem-femtioårsåldern sjunga med i "falsk mattematik" och andra väl så uppåtsparkande texter a la Peps. Det är lite som när samma folk går på Nationalteatern och sjunger med i "Bängen trålar" eller "kolla kolla" som ju börjar - om man e född bland proletärer och gör narkotika affärer, om man e redan en gång straffad så e det lätt att man blir haffad... Det ser knepigt ut. Eller, det blir lite "arbetarklass chick".
Men det e klart de kanske innerst inne e, om inte socialister, så kanske socialdemokrater gubevars! Eller så är de helt enkelt bara snofsiga av naturen, vilket man inte behöver lasta dem för stackarna.
Detta tar mig tillbaka till det där med Peps. För han har ju blivit folklig. Lite tack vare Robert Gustavsson skulle jag tro. Jag tycker absolut att mer Peps till folket. För han e bra! Dessutom kanske det gör att några av de yngre i publiken (de mellan 20 - 26) får upp örona lite. Vem vet. Nu var det ju en hel del Allsångs på Skansen yngre där (dom där med vita brallor/kjol, kort linne/tajt t-shirt och hjälmfrissa fast det inte behöver ha det, dvs, en väldigt platt fisyr) och de kanske tom har läst Peps texter för att kunna sjunga med i dem. Oboj vicket vackert väder, kan de säker iaf.

I vilket fall som helst var det gött att se Peps och hela bandet och det var skönt att gunga med och de där praktpuckona var säker bakis dagen efter men det var inte jag *haha*.

ha det gött!


Inga kommentarer: